Coaching

 

Eerste hulp bij relatie uitdagingen

Zien jullie op dit moment door de bomen het bos niet meer? Is de liefde nog niet voorbij en willen jullie het liefst samen verder, maar weten jullie niet hoe jullie relatie nog gered kan worden? Ook dan zijn jullie welkom bij STA mediators. Je kunt namelijk ook bij ons terecht als je op zoek bent naar een gecertificeerd relatietherapeut. Al noemen we het zelf liever relatiecoach, dat klinkt wat minder beladen. Onze relatiecoaching richt zich op professionele ondersteuning bij allerlei uitdagingen in jullie relatie. Soms is scheiden de beste keuze, maar het kan ook zijn dat er nog hoop is op herstel. De mooiste uitkomst is natuurlijk dat de relatie gered kan worden en jullie weer gelukkig met elkaar worden! Is dat geen optie, dan helpt relatiecoaching ook bij het scheidingsproces, zodat jullie op een zo goed mogelijke manier uit elkaar kunnen gaan.

Hoe ziet STA relatiecoaching eruit?

Onze relatiecoaching begint altijd met een gratis kennismaking van een half uur. Hierin leren we elkaar kennen en krijgen jullie voorlichting over het te volgen traject. Daarna volgen een aantal gesprekken met als doel dat jullie zonder schaamte en met compassie met elkaar gaan praten. We kijken tijdens deze sessies naar de gezamenlijke en naar de individuele factoren die het leven samen gecompliceerd maken. We proberen tot de kern van jullie problemen te komen en geven jullie handvatten waarmee jullie beter met de aanwezige uitdagingen om kunnen gaan.
In onze gesprekken maken wij gebruik van technieken uit Emotion Focused Therapy (EFT) en Integratie Behavioral Couples Therapy (IBCT). Beide vormen van therapie zijn gebaseerd op gedegen wetenschappelijke theorie. Zowel EFT als IBCT zorgen voor positieve veranderingen in de relatie. In een aantal technieken lijken beide vormen op elkaar.

Emotion Focused Therapy (EFT)

EFT is erop gebaseerd dat jullie allebei graag geborgenheid en verbondenheid met elkaar willen. Als dit, om welke redenen dan ook niet meer lukt, kan het zijn dat jullie je niet meer goed willen of kunnen hechten aan elkaar. Dit probleem wordt in de EFT gezien als het onderliggende probleem waaraan in de relatietherapie moet worden gewerkt. Het uitgangspunt is dat jullie tijdens de sessies nieuwe inzichten en gedrag aanleren.

Integrative Behavioral Couples Therapy (IBCT)

IBCT (cognitieve gedragstherapie voor koppels) is gebaseerd op het onvermogen om in jullie relatie om te gaan met onderlinge verschillen. Deze verschillen kunnen onder andere te maken hebben met het verschil in jullie persoonlijkheid, achtergrond, opvoeding, behoefte, jullie wensen en ook in hechting. In IBCT leren jullie om deze verschillen en andere zaken aan je partner die je niet kunt veranderen te accepteren of in ieder geval te tolereren. Ook leren jullie om beter met elkaar te communiceren. In de sessies wordt gewerkt aan nieuwe vaardigheden en inzichten, maar thuis moeten die verder worden uitgediept, herhaald en verbeterd.

Hoe kan STA mediators jullie helpen?

Als onafhankelijke derde partij coachen wij jullie bij het aanbrengen van positieve veranderingen in jullie relatie. We helpen jullie meer positieve energie in jullie relatie te brengen, beter te communiceren en samen problemen op te lossen zonder ruzie. We ondersteunen jullie waar nodig en helpen jullie bij het overzien van de situatie, waardoor jullie in alle rust uit kunnen zoeken wat er nog wel, en wat niet meer mogelijk is.

Daarom STA mediators

Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we niet alleen oog hebben voor jullie relatie, maar ook voor jullie als individuele mensen. Wij geven jullie weer een heldere kijk op jullie verhaal en besteden veel aandacht aan onderlinge communicatie. Ons werkgebied ligt, zowel voor mediaton als voor relatiecoaching, in heel Limburg. We kunnen bij jullie thuis of op een neutrale plek in de buurt afspreken. Maar jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom op één van onze kantoren in Sittard en Weert.
Lees meer over waarom wij het verschil voor jullie kunnen maken.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.