Scheiden met STA mediators

 

Een frisse start na huwelijk of samenwonen

Een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen afsluiten is vaak het begin van een nieuwe levensfase. Een goede afsluiting is daarom belangrijk om een nieuwe start te kunnen maken. Deze overgang is zelden eenvoudig, want zowel emotioneel als financieel staat je leven op zijn kop. Veel zekerheden worden nu onzekerheden.

De uitdagingen van scheiden: emoties en financiën

Bij STA Mediators begrijpen we dat jullie in deze turbulente tijd met talloze vragen zitten. Praktische, juridische en financiële kwesties moeten worden vastgelegd in een (echt)scheidingsconvenant en dat omvat zaken als huisvesting, alimentatie, pensioen, bezittingen, schulden en zelfs eventuele ondernemingen. Het ouderschapsplan, waarin afspraken over de zorg voor de kinderen worden vastgelegd, kan ook een complexe aangelegenheid zijn. Wij zijn hier om jullie te begeleiden met duidelijke informatie en begeleiding gedurende het hele proces. Zelfs al na het eerste gesprek kunnen jullie meer rust en helderheid ervaren.

Deskundige begeleiding bij de scheiding

Met onze juridische en financiële expertise zorgen wij voor een gestructureerd scheidingsproces, zodat jullie weten wat jullie kunnen verwachten. We begeleiden de scheiding vanaf het begin tot aan de juridische afwikkeling en nemen een persoonlijke benadering om jullie als individuen te ondersteunen. Hierbij hebben we oog voor communicatie en de emotionele aspecten.

Heldere afspraken in (echt)scheidingsconvenant en ouderschapsplan

Bij het opstellen van het convenant en/of het ouderschapsplan helpen wij jullie weloverwogen keuzes te maken, met aandacht voor ieders belangen, inclusief die van jullie kinderen. Wij bieden helderheid over jullie financiële toekomst en leggen duurzame afspraken vast om toekomstige problemen te voorkomen.

Kinderen ondersteunen bij scheiding met gratis kindgesprek

Bij STA mediators staat het welzijn van kinderen centraal. Scheiden is voor hen ook een emotioneel proces.

Kinderen blijven vaak loyaal aan beide ouders en uiten tijdens een scheiding zelden hun ware gevoelens. Daarom voeren wij als KIES Mediator (Kinderen In Een Scheiding) altijd een gratis kindgesprek. Wetenschappelijk onderbouwd en effectief bewezen, helpt deze methode kinderen de scheiding te verwerken, waar zij vaak geen invloed op hebben gehad.

Jullie blijven samen ouders, jullie hele leven lang. Een regeling met betrekking tot de kinderen waar ook zij zich goed bij voelen, is ons doel bij STA mediators. 

Speciale aandacht voor ondernemers bij scheiding

Voor ondernemers begrijpen we dat financiële aspecten complexer kunnen zijn. Met onze (fiscaal) juridische en financiële expertise en ons netwerk van professionals kunnen wij jullie hierbij begeleiden.

Andere diensten

Mediation is niet alleen geschikt voor scheidingen, maar kan ook dienen om een ouderschapsplan aan te passen of  alimentatie te herberekenen of zelfs om te overwegen of scheiden voor jullie de juiste keuze is.

Wij bieden een scala aan diensten om jullie te ondersteunen bij elke fase van jullie relatie.

Onze werkwijze

  • Snel en gratis kennismakingsgesprek
  • Respectvol scheiden zonder ruzie
  • Snelle financiële duidelijkheid
  • Emotionele steun voor kinderen
  • Deskundig advies bij scheiding
  • Focus op nu en later
  • Persoonlijke en zakelijke aanpak
  • Professionele nazorg
  • Nederlands- en Engelstalig
Meer informatie of gratis kennismakingsgesprek.