Wat is mediation

Mediation vinden wij de mooiste manier om een conflict op te lossen. Als onpartijdige mediator staan wij achter beide partijen; we zijn er voor jullie allebei evenveel. In de vaktaal wordt dit ook wel meerzijdig partijdig genoemd. Om de belangen van beide partijen goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat wij inzicht krijgen in de gevoelens en het verhaal van elke partij afzonderlijk. Betrokken bij de één, maar ook bij de ander, waarbij wij geen partij kiezen.

Jullie bepalen als deelnemers zelf de inhoud en kiezen uiteindelijk ook zelf welke oplossing de juiste is voor jullie probleem. Dit alles op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. In onze gezamenlijke gesprekken komen de emotionele, praktische, juridische, financiële en fiscale kanten van jullie situatie aan bod. Door deze open gesprekken groeit het begrip voor elkaar en daarmee ook het draagvlak voor een voor jullie beiden bevredigende oplossing.

Mediation biedt hiermee een oplossing op maat, rekening houdend met jullie specifieke situatie. Bovendien is een mediationtraject meestal aanzienlijk minder kostbaar dan een gerechtelijke procedure, waarvoor je én een lange adem moet hebben én waarbij je geen invloed hebt op de uitkomst.

Is je interesse gewekt, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.

Scheidingsmediation

Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk jullie huwelijk op een goede manier af te sluiten. Wij begeleiden jullie graag om emotionele rust en financiele duidelijkheid te krijgen in deze moeilijke fase in jullie leven. >>>

Teammediation

Goede samenwerking is de kracht van elk team. Met behulp van systemische interventietechnieken leggen wij storende interactiepatronen bloot in een team dat niet meer in balans is. Wij maken deze problemen bespreekbaar en helpen jullie om oplossingen te vinden.  >>>

Arbeidsmediation

Mensen die met plezier naar hun werk gaan zijn productiever, efficiënter en gelukkiger. Als dit bij jou en je werknemer, werkgever, leidinggevende of collega niet meer zo is, bieden wij uitkomst met onze begeleiding.

>>>