Optimale begeleiding tegen een eerlijke prijs

 

Duidelijkheid over de kosten

STA mediators hecht veel waarde aan duidelijkheid over de kosten van mediation, zodat op voorhand helder is waar jullie aan toe zijn. In beginsel worden de kosten door de deelnemende partijen gedeeld, maar er kan ook een andere verdeling worden afgesproken. Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt. Bij scheidingsmediations bieden wij de mogelijkheid om voor een all-in tarief te kiezen.

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek bekijken we welke van de onderstaande tariefopties het beste past bij de situatie.

Uurtarief

Ons uurtarief bedraagt met ingang van 1 januari 2024:

  • relatietherapie IBCT / seksualiteit en overspel / doorbreken patronen / vechtscheiding € 150 (vrijgesteld van BTW)
  • performance coaching €150,- exclusief BTW (€181,50 inclusief BTW)
  • scheidingsmediation €165,- exclusief BTW (€199,60 inclusief BTW)
  • arbeidsmediation en teamcaching €180,- exclusief BTW (€217,80 inclusief BTW)

Maandelijks sturen wij een gespecificeerde rekening waarin alle uren worden verantwoord.

Pakketprijs

Voor een scheidingstraject werken wij met ingang van 1 januari 2024 voornamelijk met pakketten, zodat jullie precies weten waar jullie aan toe zijn. De pakketprijzen zijn met name afhankelijk van jullie persoonlijke situatie (huwelijkse voorwaarden, eigen woning, kinderen, onderneming enzovoorts). Voor meer informatie hierover en om te zien welk pakket het beste bij jullie past, kun je kijken naar ons overzicht ‘Kosten scheidingstraject’. Natuurlijk is het ook mogelijk om op basis van ons uurtarief een traject te starten.

Snel scheiden

Zijn jullie gebaat bij snel scheiden? Dan kan STA mediators jullie begeleiden om binnen 10 dagen het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank in te dienen. Vervolgens blijven jullie wel nog afhankelijk van de rechtbank voor het voltrekken van de scheiding.
Snel scheiden gaat op basis van 150% van de betreffende pakketprijs of 150% van het uurtarief.

Kosten van de rechtbank bij scheiding

De kosten van €320,- voor de behandeling van jullie zaak door de rechter (griffierecht) en de kosten van €210,- exclusief BTW (€254,10,- inclusief BTW) voor het indienen van jullie gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank, vallen niet onder het all-in tarief of uurtarief (prijspeil 2024). Deze kosten worden apart in rekening gebracht.

Voordelig scheiden met een rechtsbijstandverzekering

Hebben jullie een rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan zijn de kosten van mediation bij scheiding misschien (gedeeltelijk) gedekt. Jullie kunnen dit terugvinden in de polisvoorwaarden, ook hoe hoog het bedrag van de dekking maximaal is. Bij de meeste rechtsbijstandsverzekeringen mogen jullie zelf de mediator kiezen, mits deze is geregistreerd bij de beroepsvereniging.
Als jullie niet zeker weten of mediation bij jullie scheiding is gedekt, kunnen jullie altijd contact met ons opnemen. We kijken dan graag met jullie mee naar de mogelijkheden.

Voordelig scheiden met gesubsidieerde rechtsbijstand

Als je in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation, kun je van de overheid een tegemoetkoming krijgen. Dit hangt af van je inkomen en je vermogen. Je betaalt in dat geval zelf een eenmalige eigen bijdrage van minimaal €61,- en maximaal €121,- (prijspeil 2024).
STA mediators vraagt de toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor jullie ieder of voor één van jullie aan. Wij zijn High Trust geregistreerd bij de RvR, waardoor wij meteen kunnen starten met het mediationtraject en niet hoeven wachten op de goedkeuring van de Raad.

In ons memo Raad voor Rechtsbijstand (RvR) en op de site van de Raad voor Rechtsbijstand kun je hier meer over lezen en kun je zien of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Kom je in aanmerking voor bijzondere rechtsbijstand, dan worden ook de eigen bijdrage en griffiekosten vergoed. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan kun je terecht op de website van je eigen gemeente.

Tarieven

  • Uurtarief relatietherapie €150,- (vrijgesteld van BTW)
  • Uurtarief performance coaching €150,- exclusief BTW (€181,50 inclusief BTW)
  • Uurtarief scheidingsmediation €165,- exclusief BTW (€199,65 inclusief BTW)
  • Uurtarief arbeidsmediation en teamcoaching €180,- exclusief BTW
  • Pakketprijzen ouderschapsplan / scheidingsmediation
  • Informeer naar mogelijkheden rechtsbijstandverzekering, gesubsidieerde bijstand en/of bijzondere bijstand