Wanneer scheiden?

 

Wel of niet scheiden: hoe neem je deze beslissing?

Een scheidingsmediator inschakelen doe je alleen als je er zeker van bent dat je wilt scheiden, toch? Uit ervaring kunnen we zeggen dat niets minder waar is. Vaak krijgen we te maken met stellen die nog twijfelen of niet helemaal zeker zijn van hun keuze. We zijn als mediator niet alleen een bemiddelaar bij scheiding, maar begeleiden jullie ook om tot een antwoord te komen op de grote vraag: wanneer scheiden?

Er spelen zoveel factoren mee in de keuze voor wel of niet scheiden. Er gaat lang niet altijd een grote gebeurtenis aan deze beslissing vooraf. Veel vaker zijn het een heleboel kleine dingen die tot dit moment geleid hebben. Jullie leven langs elkaar heen, zijn uit elkaar gegroeid of de liefde is simpelweg over. Althans, dat gevoel is ontstaan. Maar is dit ook echt zo?

Scheiden of relatietherapie?

De keuze om te gaan scheiden is voor niemand simpel. Jullie kunnen allebei niet in de toekomst kijken en het is heel lastig om in te schatten of je gelukkiger gaat zijn zonder je partner. Uit onderzoek van de Dailymail van een aantal jaar geleden bleek dat maar liefst 50% van de gescheiden koppels naderhand spijt had van hun break-up. Het is dus heel belangrijk om deze beslissing, ondanks de vele emoties, weloverwogen te maken. Wij helpen jullie hier graag bij!

Wanneer jullie je aanmelden voor een scheidingsmediation, gaan we altijd eerst met jullie in gesprek. We checken samen of jullie echt uit elkaar willen. Soms is scheiden de beste keuze, maar soms is de hoop op herstel van jullie relatie nog niet volledig vervlogen. Als relatietherapeut (wij noemen het liever relatiecoach) kunnen we jullie ook in deze fase ondersteunen.

De mediator als bemiddelaar bij scheiding

Willen jullie definitief uit elkaar? Dan staan we jullie als scheidingsmediator bij in het hele proces. Er moet veel geregeld worden en alleen met duidelijke afspraken kunnen jullie allebei een frisse start maken. We geven voorlichting over het te volgen traject en helpen jullie onder andere bij het maken van keuzes over alimentatie, verdeling van de gezamenlijke woning, vermogen en opgebouwd pensioen en het opstellen van een ouderschapsplan.

Daarom STA mediators

Wij begeleiden jullie bij twijfel om duidelijkheid te krijgen of jullie wel echt willen scheiden en kunnen daarna aansluitend starten met relatietherapie of een scheidingstraject. Als jullie uit elkaar willen, helpen wij jullie met onze juridische en financiële kennis als deskundig scheidingsmediator om het scheidingsproces zo zorgvuldig en soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zorgen voor rust en duidelijkheid, creëren mogelijkheden en faciliteren op alle vlakken. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we oog hebben voor jullie als mens in zijn totaliteit. Daarbij staan we ook stil bij de onderlinge communicatie en is er voldoende ruimte voor de emotionele kant van de scheiding.
Lees meer over waarom wij het verschil voor jullie kunnen maken.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.